Ποιότητα χαρτιού, χρώμα, μέγεθος. Τα βασικά στοιχεία του Ιδανικού Προσκλητηρίου

Τα προσκλητήρια είναι μια έκφραση του ύφους που θέλετε να κυριαρχεί στο γάμο σας. Τα διάφορα συστατικά του προσκλητηρίου όπως η ποιότητα του χαρτιού, το σχέδιο και το εικαστικό, τα χρώματα η γραμματοσειρά και φυσικά το κείμενο της πρόσκλησης είναι αυτά που θα δημιουργήσουν τις διάφορες θετικές ή αρνητικές εντυπώσεις στους καλεσμένους σας. Αν θέλετε λοιπόν να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δώστε προσοχή στις μικρές λεπτομέρειες:

Προσκλητήρια Γάμου

Επιλέξτε με προσοχή την ποιότητα του χαρτιού, το μέγεθος και την απόχρωση. Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα εκατοντάδες  διαφορετικά είδη χαρτιού και σε μεγάλη ποικικλία τιμών. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε μια περιουσία για το προσκλητήριο, αλλά μην μπείτε στον πειρασμό να επιλέξετε ότι πιο οικονομικό υπάρχει σκεπτόμενοι ότι “το προσκλητήριο θα το πετάξουν”. Μπορείτε να επιλέξετε πιο απλό τύπο χαρτιού αν αποφασίσετε να στολίσετε στη συνέχεια το προσκλητήριο με κάποιο διακοσμητικό (ακόμα και εκτυπωμένο) αλλά αν αποφασίσετε να διαλέξετε απλή κάρτα και φάκελο τότε πρέπει να διαλέξετε όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα χαρτιού μια και εκτός από την εκτύπωση του κειμένου το προσκλητήριο σας δεν θα έχει κάτι άλλο για να το “υποστηρίζει”.

Το μεγάλο μέγεθος δεν ταιριάζει σε όλα τα προσκλητήρια ούτε είναι ένδειξη “πλούτου”. Μερικές φορές ένα μικρότερο σε μέγεθος προσκλητήριο μπορεί να έχει το ίδιο όμορφο αποτέλεσμα. Μη φτάνετε στα άκρα στο θέμα του μεγέθους…

Προσκλητήρια Γάμου
Σχήματα προσκλητηρίων επίσης υπάρχουν πολλά αν και τα βασικά είναι το παραλληλόγραμμο και το τετράγωνο. Θα βρείτε φυσικά προτάσεις και σε περίεργα σχήματα και κοπτικά. πριν αποφασίσετε μια τέτοια όχι κλασσική επιλογή, φροντίστε να την υποστηρίξετε με ανάλογη διακόσμηση και γενικά με ένα ύφος που να ταιριάζει, γιατί διαφορετικά το τελικό αποτέλεσμα θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που έχετε πιθανώς στο μυαλό σας αρχικά.

Διακοσμήσεις εκτός από τις εκτυπωμένες μπορείτε να έχετε με αντικείμενα και κορδέλες ή κορδόνια. Αν υπάρχει ήδη κάποια διακόσμηση εκτυπωμένη πάνω στο προσκλητήριο, τότε καλό είναι να μην φορτώσετε κι’ άλλο το προσκλητήριο με διακοσμητικά αντικείμενα, μια απλή κορδέλα ή ένα κορδονάκι είναι αρκετά. Αν τώρα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό αντικείμενο (π.χ. ένα φυσικό αστερία σε ένα θαλασσινό προσκλητήριο) φροντίστε το χαρτί του προσκλητηρίου να είναι σχετικά απλό, να μην υπάρχουν επιπλέων εκτυπωμένες διακοσμήσεις (ή αν υπάρχουν να είναι πολύ διακρητικές), μην το παρακάνετε με κορδέλες και κορδόνια και φροντίστε να τονίσετε ακριβώς αυτό το αντικείμενο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s