Πρόσκληση στη Δεξίωση του Γάμου

προσκληση δεξίωσης

προσκληση δεξίωσης

Περιστασιακά, έχουμε πελάτες που ανυσηχούν για τους απρόσκλητους στη δεξίωση του γάμου ή γι’ αυτούς που δεν θα παρουσιαστούν τελικά.
Παραδοσιακά, τα ονόματα των προσκεκλημένων που είναι γραμμένα στο φάκελο της πρόσκλησης, υποτίθεται ότι είναι μόνο αυτοί καλούνται στο γάμο.
Ναι, καλά ακούσατε, υποτίθεται ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν τη σωστή εθιμοτυπία και δεν θα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να φέρουν μαζί τους στη δεξίωση παραπάνω πρόσωπα,  χωρίς να ρωτήσουν πρώτα.
Εύκολο και αρκετά λογικό κατά τη γνώμη μου, αλλά μερικές φορές απλά αυτό δεν γίνεται.
Ενώ ορισμένοι μπορεί να μην θεωρούν πρόβλημα το να εμφανίζονται απρόσκλητοι, αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα.
Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργήσει ακόμη και οικονομικό πρόβλημα.
Πάρτε για παράδειγμα το ζήτημα του φαγητού. Είναι καλό να έχετε κατά νου ότι παραπάνω καλεσμένοι μπορεί να αυξήσουν το λογαριασμό της δεκίωσης για το νιόπαντρο ζευγάρι. (Όχι ακριβώς το γαμήλιο δώρο που έχουν στο μυαλό τους…)
Εάν αυτό είναι και δική σας ανησυχία, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσετε χωρίς (ελπίζουμε) να προσβάλετε κανέναν.
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, στο φάκελος θα γράψετε τα ονόματα εκείνων που καλούνται. Μην φοβάστε να είστε συγκεκριμένοι.
Όταν περιλαμβάνονται και τα παιδιά της οικογένεια, τα ονόματα τους μπορούν να γραφτούν κατω από τα ονόματα των γονέων τους ή αν προτιμάται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο όρος “και οικογένεια” .
Αν καλείτε ένα εργένη φίλο ή συγγενή και θέλετε για να του δώσετε την ευκαιρία να φέρει κάποιον μαζί, τότε απλώς γράψτε μετά από το όνομά τους “και συνοδεία” .
Οποιαδήποτε από αυτές τις προτάσεις μπορεί να συνδυαστεί ή να διαμορφωθεί  ώστε να ταιριάζει στις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Αν και η κάρτα απάντηση είναι λιγότερο παραδοσιακή, ελπίζουμε ότι θα  συμβάλει τελικά στη δημιουργία λιγότερων πονοκεφάλων.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s